wildthing, yoga

LOTTA RANTANEN

Yin jooga, flow, ying & yang -jooga, jooga-pilates, grounding yin

Olen kouluttautunut joogaopettajaksi RYT500 joogaopettajakoulutuksessa (2016-2018) Yogasourcessa, Marjo Wuorisalon ja Michael Crahamin johdolla. Valmistuin Villa Mandalan Yin joogaopettajan koulutuksesta vuonna 2016 opettajinani Miia Jokiniva ja Denis Vinokour. Tällä hetkellä opiskelen Authentic Embodied Flow -joogaopettajan koulutuksessa (RYT200, 2017-2018) pääopettajanani Satu Tuomela (Elisa Kuuttila; klassinen asana & Matti Rautaniemi; joogan filosofia ja historia). Lisäksi teen joogaopettajan jatko-opintoja Villa Mandalassa Miia Jokinivan ja Jenni Morrison-Jackin opetuksessa (2017; turvalliset avustukset ja ensisijaiset linjaukset, 2018; terapeuttinen jooga ja yksilön ohjaus). Lisäksi päivitän osaamistani jatkuvasti säännöllisesti erilaisissa opettajien lyhyemmissä koulutuksissa ja workshopeissa. Toiselta ammatiltani olen kulttuurituottaja.
Minulle joogaharjoituksen jakaminen ja ohjaaminen tuntuu luontevalta jatkumolta omalle harjoitukselleni. Oma joogaharjoitukseni jatkuu ja elää opetustyön rinnalla - niin kuin se on pysynyt elämässäni jo vuosia. Löysin joogaharjoituksen pariin opiskeluaikoina 2009 ja hiljalleen harjoituksesta kehittyi yhä pysyvämpi osa elämää. Asanan lisäksi olen loputtoman kiinnostunut pranayamasta ja meditaatiosta, joita opettelen edelleen omien opettajieni johdolla. Alkutaipaleeni asanaharjoituksessa kului astangajoogan parissa, sittemmin oma harjoitukseni on pehmentynyt hurjasti ja pääteemoiksi on tullut myötätunto itseä kohtaan ja hyväksyvä harjoitus. Kun joogaharjoitus muuntuu todella itseä kuuntelevaksi, iloiseksi ja rehelliseksi, joogasta tulee pysyvä osa elämää.
Oman joogaharjoitukseni ydin löytyy tilasta arkisen elämän ja vapauden tunteen välissä. Joogan kautta yhteyden rakentaminen sekä omaan itseen että muihin ihmisiin ja ympäristöön on syventynyt. Minua puhuttelee joogan käytännönläheisyys ja tietynlainen yksinkertaisuus. Joskaan läheskään aina asiat eivät tunnut yksinkertaisilta ja helpoilta. Mutta harjoitus jatkuu. Jatkuva ja hiljalleen syventyvä harjoitus voi muodostua upeaksi elämäntavaksi, jonka kanssa mennä eteenpäin omaa rytmiä seuraten. Uskon ja kunnioitan sitä potentiaalia, mikä omaan harjoitukseen sitoutumisessa ja joogassa on. Hiljalleen sitä voi huomata, miten harjoitus on käynnissä kaikkialla ja koko ajan.
Omilla tunneillani pyrin luomaan ympäristöä, jossa jokaisella olisi rauha ja vapaus keskittyä omaan harjoitukseensa rehellisesti omista lähtökohdista käsin. Välillä harjoitus haastaa ja tarjoaa voiman kautta arkeen vastapainoa. Toisinaan tärkeintä on rentoutuminen ja hitaus. Haluan osaltani oppia tukemaan jokaisen oppilaani henkilökohtaista harjoitusta. Uskon, että joogasta voi löytyä sopiva tapa tehdä harjoitusta ihan jokaiselle. Minusta on mahtavaa, että ihmiset tekevät joogaharjoitusta myös yhdessä.


Haluatko oppia uutta ja syventää harjoitustasi? Tutustu kurssitarjontaamme!
Kurssit