joogaopettaja hymyilee

MERJA IKONEN

Pilates, flow- ja yin jooga

Kumpi on kivempaa, pilates vai jooga? Molemmat! Ja vielä paljon muutakin! Mielestäni molemmat harjoitusmuodot tukevat toisiaan loistavasti: pilateksessa haetaan enemmän tukea ja hallintaa – mutta salakavalasti myös liikkuvuus lisääntyy; jooga tuo liikkuvuutta, mutta myös tukea vähän toisella tavalla.
Oma polkuni näiden lajien pariin on kulkenut lapsuuden ja nuoruuden urheiluharrastusten kautta tanssiin, ja siitä kehoa huoltaviin, ylläpitäviin ja kehittäviin pilatekseen ja joogaan. Joogatunneilla avustan mielelläni linjauksissa, koska olen itse kokenut, kuinka jo pieni (/sentin parin) muutos asennossa voi tehdä siitä kantavamman, avaavamman ja luontevamman. Pilatekseen avustaminen kuuluu sisäänrakennettuna. Pyrin tunneillani ottamaan huomioon kehon tilat ja mahdolliset haasteet niin, että harjoitus tukee ja kehittää. Selkä-, luusto- tai nivelvaivat eivät ole este harjoittelulle.
Joogaopettajakoulutuksen olen käynyt Yoga Nordicilla ja pilatesta olen opiskellut lähinnä ulkomailla, eniten Britanniassa, jossa olen saanut kunnian perehtyä eri asiantuntijoiden opastuksella niin luuston haasteisiin, raskausajan- ja synnytyksen jälkeiseen harjoitteluun, selkä- ja olkapääalueen tiloihin. Tervetuloa harjoittelemaan!
Anna joogaa lahjaksi! Ilahduta läheistä, ystävää tai yhteistyökumppania ja osta studiolta lahjakortti haluamallesi summalle!
Studiot